Hej Alla,

Visst är det så att många av oss idag vaknade med ett litet leende i mungipan?

Svenska 15-åringar läser idag över OECD-snittet igen!

Pisa-chocken 2012 skakade om, inte bara lärare och föräldrar, utan hela vårt land. Just då i december för tre år sedan tror jag att många pedagoger knöt näven i fickan och bestämde sig. Nu får det vara nog! Detta är inte värdigt! Nu ser vi resultatet av detta engagemang, och det är väl det som förklarar det lilla leendet i mungipan?
Vi ser också i den senaste Pisa-undersökningen att elevernas motivation har ökat. De tycker i högre grad att det är viktigt vad de gör i skolan. Engagerade lärare och motiverade elever. Vilken underbar kombination!

ELK jobbar vidare ute i landets skolor. Nu vill vi också bredda fokuset och få med oss landets förskolor i tänket. Mer om det lite längre fram under 2017.

Jag måste erkänna att jag redan är väldigt nyfiken på resultaten i nästa undersökning. Då har fler elever som kommit i kontakt med ELKs material gjort provet.

På barnboksakademins hemsida har jag just skrivit en krönika. http://www.barnboksakademin.com/kronikor/index.shtml

Med den och dessa ord vill jag uttrycka min djupa tacksamhet för det fantastiska arbete som läggs ner av er lärare och era elever ute på landets skolor.

Bästa hälsningar

Martin Widmark

Ulrika Wendéus